Voorlichtingsactiviteiten

Contact

Route CSG Anna Maria van Schurman

Over AMS

 

Samen leren!

AMS (Anna Maria van Schurman) is een christelijke scholengemeenschap. Wij geloven in het samen leren. Dit doe je door je klasgenoot te helpen, maar ook door een bewuste rol te krijgen in de maatschappij. Bij ons ontwikkel je jezelf niet alleen in de school, maar je neemt ook een kijkje daarbuiten. Onze leerlingen denken bijvoorbeeld na over hoe ze het gezelliger kunnen maken in verzorgingstehuizen of hoe kinderen een positief gevoel overhouden aan hun ziekenhuisopname.

In de onderbouw bieden wij ruimte voor alle adviezen van de basisschool. Dat sluit nauw aan bij onze christelijke identiteit die open staat voor verschillen tussen leerlingen. We vinden dat je respect moet hebben voor andersdenkenden en zijn er van overtuigd dat je juist door die verschillen, veel van elkaar kunt leren.

De Bijbel is voor ons de grondslag en een belangrijke inspiratiebron. Vooral als het gaat om normen en waarden. We uiten ons geloof specifiek in dagopeningen en vieringen en daarnaast in de manier waarop we met elkaar omgaan. Respect, betrokkenheid en eerlijkheid zijn waarden die we graag met elkaar delen.