Voorlichtingsactiviteiten

Contact

Route CSG Anna Maria van Schurman

MVO Meertalig Voortgezet Onderwijs

MVO Meertalig Voortgezet Onderwijs

Zit jij nu op een twee- of drietalige basisschool of heb je de ambitie om een talenknobbel te kweken? Of lijkt het je leuk om samen te werken met leerlingen uit een ander land? Kies dan voor Meertalig Voortgezet Onderwijs (MVO) waarin je lessen krijgt in het Nederlands, Frysk en Engels. Je kunt dit doen als je het basisschooladvies vmbo TL, havo of havo+ hebt gekregen.

Verleg je grenzen

Bij MVO ontwikkel je niet alleen je taalvaardigheden, maar verleg je ook je grenzen door samen te werken met leerlingen uit andere landen. Internationalisering noemen we dat op school. Zo heeft AMS contacten met middelbare scholen in Duitsland, Griekenland, Turkije, Spanje, Polen en Italië. We gaan ook op uitwisseling dus wie weet neem jij tijdens de opleiding wel een kijkje in Spanje!

Je roots ontdekken

MVO draait niet alleen om taalontwikkeling en internationalisering. Het draagt ook bij aan burgerschap. Daar bedoelen we mee dat we graag een boost geven aan jouw basiskennis, vaardigheden en houding zodat je later met een rechte rug in de samenleving staat. Leerlingen ontdekken bij ons de Friese cultuur door bijvoorbeeld met lichamelijke opvoeding (LO) te gaan fierljeppen, kaatsen, schaatsen of skûtsjesilen.

Frysk & Engels

Als je voor MVO kiest, krijg je het vak Frysk in het Frysk en het vak Engels in het Engels. De LO-docent praat ook Frysk tegen je en bij het vak Projecten is de voertaal Engels. Het kan ook voorkomen dat je projecten krijg waarbij je samenwerkt met internationale studenten. Een onderwerp kan bijvoorbeeld ‘Veilig internetten’ zijn. Leerlingen zoeken dan uit hoe dat in Nederland zit en wisselen kennis uit met scholieren uit het buitenland. Zo leer je over grenzen ook van elkaar!